Dé vraag die zowat iedereen met het prikkelbare darm syndroom zich afvraagt is hoe heb ik deze prikkelbare darm gekregen en wat zijn de oorzaken prikkelbare darm syndroom? #?#!? Spijtig genoeg krijgt de patiënt geen antwoord van hun dokter.

Er is heel veel verwarring omtrent het prikkelbare darm syndroom en zeker over de oorzaken prikkelbare darm syndroom.

Als u terug denkt aan de periode waar u voor het eerst serieuze terugkerende darmklachten kreeg is de kans 9 op 10 dat u in een stressvolle periode zat. Hoog werktempo, examens, familiale problemen…

Dan denkt u vast ” stress veroorzaakt mijn darmklachten” ! Dit is exact hoe uw arts erover denkt, toch de meerderheid. wel het antwoord ligt er tussenin. Stress is niet één van de oorzaken prikkelbare darm syndroom maar heeft wel degelijk effect op uw klachten.

In mijn opinie zijn er verschillende factoren waarom u het prikkelbare darm syndroom heeft. Hier volgen de 7 oorzaken prikkelbare darm syndroom:

Klik Hier En Ontdek Het #1 Geheime Plan Waarmee Jij In Slechts 3 Weken Al Je Buikklachten Kan Stillen >>>

oorzaken prikkelbare darm syndroom # 1

een slechte balans van goede- en slechte bacteriën die uw darmflora verstoren en die na verloop van tijd voor uw klachten zorgen. De grootste maar niet de enige oorzaak dat dit gebeurt is door het gebruik van antibiotica.

oorzaken prikkelbare darm syndroom #2

oorzaken prikkelbare darm syndroom

een voedselallergie die na een bepaalde tijd de darmbalans en darmweefsel beschadigen waardoor klachten optreden.

oorzaken prikkelbare darm syndroom #3

Bepaalde voedsel intoleranties door een tekort aan verterings enzymen. Hierdoor beschadigt u alweer de darmen waardoor klachten optreden.

oorzaken prikkelbare darm syndroom #4

Misbruik van zelf medicatie zoals imodium, rennie, … die allemaal langdurige neveneffecten hebben en dan nog wel op het maag- en darm kanaal.

                             

oorzaken prikkelbare darm syndroom #5

Het gebruik van voorgeschreven medicatie op langdurige basis die het darmstelsel ontregelen.

Klik Hier En Ontdek Het #1 Geheime Plan Waarmee Jij In Slechts 3 Weken Al Je Buikklachten Kan Stillen >>>

oorzaken prikkelbare darm syndroom #6

Abnormale bacteriën in de darmen, deze kunnen opgelopen worden door vervallen voedsel, besmet water of zelfs doormiddel van dieren en personen.

oorzaken prikkelbare darm syndroom #7

overwoekering van gist wat men candida noemt.

één of meerdere van bovenstaande oorzaken prikkelbare darm syndroom kan tot het prikkelbare darm syndroom leiden. Vaak ontstaat het prikkelbare darm syndroom door een combinatie van bovenstaande oorzaken.