Personen lijdend onder het prikkelbare darm syndroom hebben vaak te maken met ongemakkelijkheden zoals hoofdpijn, vermoeidheid, maagirritatie en zelfs blaasproblemen!

De maag en blaas liggen dicht bijeen in de omstreken van de darmen. Een complicatie in één van deze drie kan effect hebben op tegenliggende organen.

Een prikkelbare darm is een beschadigde/ ontstoken darmwand. Deze irritatie kan overlopen tot de maag wat tot maagklachten resulteert. Hetzelfde voor de blaas wat tot blaasontstekingen of zelfs lichte urine-incontinentie resulteert!

Lijdend aan deze bijkomende klachten zoeken de personen in kwuestie hulp bij een uroloog om hun blaasproblemen op te lossen. Meestal oefent de patiënt zich met bekkenbodemspieren wat kan helpen of zelfs het probleem oplossen.

Slot darmen en omstreken

Het spijtige aan de zaak is dat de oorzaak niet de blaas is maar de darmen, namelijk de prikkelbare darm. Het kan best zijn dat bekkenbodemspieroefeningen helpen maar hiermee los je de echte oorzaak niet op. De kans is groot dat de urine-incontinentie terugkeert.