Vaak worden personen met PDS voorgeschoteld dat stress dé oorzaak is van hun aandoening.

Alternatieve oplossingen

Er wordt verteld dat stress management technieken zoals yoga, Tai Chi en andere relaxatie technieken het prikkelbare darm syndroom verhelpen. Deze technieken zullen wel degelijk uw mentale en algemene gezondheid verbeteren als niet PDS symptomen verminderen.

Deze technieken bieden een betere helderheid van onze gedachten en kunnen ons meer energie geven.

Maar het prikkelbare darm syndroom genezen zal het niet doen. Simpelweg omdat stress niet de hoofdoorzaak is van het prikkelbare darm syndroom. Het is een feit dat stress provocerend werkt op het prikkelbare darm syndroom en op andere aandoeningen maar een persoon gaat eerder stress krijgen van het prikkelbare darm syndroom, niet andersom.

Er is ook nog zoiets als hypnotherapie!

Een nieuwe aanpak om het prikkelbare darm syndroom te genezen is hypnotherapie.

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten. De patiënt wordt door de hypnotherapeut door middel van voornamelijk verbale communicatie in een lichte trance gebracht maar behoudt de controle over zichzelf.

De gedachte achter hypnotherapie is dat de patiënt onder hypnose gemakkelijker contact kan maken met het onderbewustzijn dan in het dagelijks leven mogelijk is omdat het rationele bewustzijn dat belemmert. Door contact met onbewuste gevoelens en ideeën krijgt de patiënt (meer) inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden. Met de verkregen informatie zou een proces van genezing in gang gezet kunnen worden.

Slot hypnotherapie

Er zijn verscheidene onderzoeken naar hypnotherapie gemaakt met positieve resultaten. Echter geen genezing. De reden waarom hypnotherapie het prikkelbare darm syndroom niet kan genezen is simpelweg omdat stress niet de hoofdoorzaak is.

alternatieve oplossing hypnotherapie